Fotografie de nunta

Fotografia de nunta – una dintre cele mai mari provocari ale artei fotografice

Putine sunt evenimentele atat de marcante in viata unui om asa cum este ziua nuntii. Fie ca vorbim despre un eveniment umbrit de traditii, o nunta moderna incheiata la rasarit pe malul marii sau avem in fata un concept clasic – o nunta la palat, intr-un décor sobru si impunator, cu muzica si elemente pe masura, fotografia de nunta trebuie sa se ridice la rang de arta, cu atat mai mult cu cat asteptarile din partea oricarui cuplu sunt mari si extreme de diverse. 

Fotograful – mai mult decat o parte a echipei tehnice

Dincolo de nivelul asteptarilor pe care le au clientii, un fotograf profesionist stapaneste mult mai mult decat tehnica echipamentului din dotare. In spatele unui album foto caruia nu-i gasesti cusur, se ascund sute de ore de studiu, practica si teorie fotografica, singurele care pot face diferenta intre fotografia de nunta ca activitate si fotografia de nunta ca arta.

Astfel, de fiecare data cand pornim la drum catre un alt eveniment o facem gandindu-ne cum putem pune in aplicare cele mai utile tehnici necesare pentru a da fiecarei nunti o nuanta proprie, in ton cu  stilul si asteptarile clientului.

Echipamentul tehnic ridica totul la un alt nivel.

Un aparat foto este mult mai mult decat ceea ce pare. El este doar o componenta a trusei foto, in care investitia constanta este necesara pentru a ramane conectat la tehnologia de ultima generatie, ce ne permite sa realizam fotografia de nunta la standarde inalte.

Un fotograf profesionist abordeaza diferit fiecare moment al nuntii in functie de locatie, lumini, actiune, folosindu-se de tehnica necesara in momentul respectiv.

Astfel, de la biserica, sedinta foto outdoor sau deschiderea dansului, tehnicile fotografiei de nunta si echipamentul necesar sunt complet diferite, pentru a da fiecarui moment importanta necesara in imagini.

Chimia este necesara de ambele parti, de aceea sedinta foto pre-event ( pre-wedding session )  este o alegere ce se va dovedi extrem de utila.

Pentru ca stim cat este de importanta aceasta prima intalnire si comunicare intre fotograf si viitorii miri noi va oferim aceasta sedinta pre-wedding session gratuita. Imediat ce stabilim detaliile din ziua marelui eveniment vom stabili impreuna o zi in care sa ne cunoastem mai bine si pentru a face o sedinta foto relaxata intr-o locatie pe care o vom alege impreuna.

Stim deja ca intalnirea cu echipa de fotografi este necesara pentru a ne cunoaste si a stabili toate detaliile din ziua nuntii. In cadrul unei intalniri in care se discuta programul, locatia, traditiile sau momentele cheie planificate de miri, nu se va stabili nici pe departe acea chimie necesara intre fotograf si cuplu. Aceasta insa este necesara in ziua nuntii, caci daca ai fata un simplu strain ce tine in mana un aparat de fotografiat, emotiile, si-asa suficient de puternice, nu te vor lasa sa te relaxezi, sa fi tu insuti, sa te bucuri pe deplin de sedinta foto. Insa, daca exista deja bazele unei relatii in care sa va cunoasteti reciproc cat de putin, atunci emotiile vor face loc usor momentelor destinse, in care cei doi se vor relaxa si distra in fata camerei, caci nu vor mai fi nevoiti sa-si puna pe fata zambete false la indemnul unui simplu necunoscut.

Pregatirea dinaintea evenimentului este cheia unor sedinte foto reusite

Orice fotograf de nunta care isi trateaza meseria cu respectul necesar, va planifica totul in detaliu inainte de dubutul oricarui eveniment. Pe langa a cunoaste foarte bine cuplul de tineri si a intelege ceea ce ei isi doresc in mod special la fotografia de nunta, acesta trebuie sa studieze foarte bine locatiile in care vor avea loc sedintele foto, fie ele outdoor, in locatia de eveniment sau in biserica.

Toate detaliile bine cunoscute (umbre, lumini, compozitie, decor) impreuna cu creativitatea de care trebuie sa dai dovada ca fotograf de nunta, vor face ca orice fotografie de nunta sa spuna o poveste in imagini, bazata pe momente, décor, personaje si emotiile lor usor de surprins intr-o astfel de zi.

Sigur ca apar uneori situatii dificil de prevazut, cu toata pregatirea pre-event, intamplari pe care nu le poti controla sau anticipa, asa cum este vremea sau intarzierea unui moment, aspecte la care orice fotograf de nunta profesionist trebuie sa improvizeze rapid, sa se adapteze, atat din punct de vedere tehnic (echipament) cat si strategie, pentru a face fata oricarei rasturnari de situatii.

Echipamentul tehnic performant cat si pregatirea teoretica necesara, pot face din fotografia de nunta o munca valoroasa, care va ramane vie peste ani, impresionand generatii intregi.

Ca fotograf de nunta ai ocazia unica de a pune in valoare oamenii in cea mai importanta zi din viata lor. Luni intregi de planuri si lucrul la detalii, tinute si accesorii impecabile, décor spectaculos si organizare ca la carte, toate reprezinta o provocare imensa pentru orice fotograf, pentru a recreea in imagini tabloul complet al unui eveniment.

Mai jos gasiti pachetele noastre de tarife pentru fotografia de nunta.  

Preturile pentru toate comenzile noastre sunt negociabile si tin cont de tipul comenzii, durata eveniment, activitati incluse, procesare fotografii, set-up lumini , locatie, cerinte speciale, etc.

Suntem flexibili si incercam sa onoram cat mai multe comenzi si sa ne incadram in cerinte si bugete si tinem cont de nevoile fiecarui client .

De asemenea ne rezervam dreptul de a ne alege clientii cu si pentru care lucram. 

 • Nunta Bronze
 • 500 Euro

 • Fotografie pe toata durata evenimentului
 • 800-1000 de fotografii
 • Sedinta foto outdoor sau in locatie
 • Album foto 20x30 cm, 50 de fotografii prelucrate
 • 1 fotograf + 1 asistent in locatie
Rezerva eveniment
 • Nunta Silver
 • 800 Euro

 • Foto pe toata durata evenimentului
 • 1000-1200 de fotografii
 • Sedinta foto outdoor sau in locatie
 • Album foto 30-40 cm, 100 de fotografii prelucrate
 • 1 fotograf + 1 asistent in locatie
Rezerva eveniment
 • Nunta Gold
 • 1200 Euro

 • Foto pe toata durata evenimentului
 • 1500 de fotografii
 • Sedinta foto outdoor sau in locatie
 • Sedinta foto studio
 • 2 albume foto, 150 de fotografii prelucrate
 • 2 fotografi + 1 asistent in locatie
Rezerva eveniment
Tarifele pentru toate comenzile noastre sunt negociabile si tin cont de tipul comenzii, durata eveniment, activitati incluse, procesare fotografii, set-up lumini , locatie, cerinte speciale, etc.

Suntem flexibili si incercam sa onoram cat mai multe comenzi si sa ne incadram in cerinte si bugete si tinem cont de nevoile fiecarui client .

De asemenea ne rezervam dreptul de a ne alege clientii cu si pentru care lucram. 

Pentru mai multe detalii sau oferta personalizata va rugam sa ne contactati la : contact@f8studio.ro sau tel : 0737.034.195

* PENTRU TOATE PACHETELE DE NUNTA VOM FACE O SEDINTA FOTO GRATUITA INAINTE DE EVENIMENT ( PRE-WEDDING PHOTO SESSION ). ACEASTA SEDINTA FOTO NE VA AJUTA SA NE CUNOASTEM SI SA INTERACTIONAM MAI BINE ASTFEL INCAT IN ZIUA NUNTII TOATA LUMEA SA FIE MULT MAI RELAXATA. VOM STABILI DETALIILE SI LOCATIA CU FIECARE CUPLU IN PARTE LA PRIMA INTALNIRE.