Dincolo de recomandari sau referintele online pentru orice fotograf de nunta si nu numai, discutia face to face este esentiala, intrucat doar asa iti vei da seama daca exista sau nu acea chimie necesara astfel incat albumul tau de nunta sa reflecte tot ce iti doresti sa pastrezi in imagini din ziua marelui eveniment.

Pe langa experienta ce il recomanda, portofoliul sau echipamentul pe care il detine, flexibilitatea si transparenta de care da dovada sunt la fel de importante.

Pretul – un element cheie ce indica de foarte multe ori o calitate superioara a serviciilor

Sigur ca pretul este foarte important. Cu totii stim ce investitie necesita organizarea unui eveniment ca la carte, insa sunt foarte multe situatii in care pretul usor mai ridicat iti garanteaza servicii ireprosabile, fie ca vorbim de fotografie de nunta, fotografie de botez sau sedinte foto (trash de dress de exemplu).

Un fotograf profesionist va organiza foarte bine momentele cheie din cadrul sedintei foto, astfel incat sa va puna in valoare atat pe voi, cat si invitatii, decorul sau traditiile.

Sa nu uitam ca si un echipament performant justifica de asemenea un cost pe masura, insa impreuna cu experienta echipei, acesta va garanta o calitate exceptionala a fotografiei de eveniment.

In realitate, investitia pe care o faci este pe viata, de aceea toate aspectele sunt importante.

Iata cateva intrebari la intalnirea cu fotograful tau care te vor ajuta sa nu pierzi nimic din vedere:

Ce este inclus in pachetul negociat ?

Dupa ce ati agreat un cost final, trebuie sa va fie foarte clar ce este si ce nu este inclus in pachet, astfel incat sa evitati neplacerile ulterioare. Sunt fotografi ce includ albumul foto, unul mai simplu sau o calitate premium, in timp ce altii includ in pret un anumit numar de fotografii. Sunt detalii pe care trebuie sa le aflati de la prima discutie.

Oricum ar fi, un aspect foarte important de care sa nu uitati: agreati impreuna selectia foto inclusa in album.

Este prezent pe toata durata evenimentului ?

Sunt fotografi care gandesc un pachet full time, fiind la dispozitia voastra de dimineata, cand incep pregatirile mirilor si pana a doua zi, cand ultimul invitat va pleca. Intrucat, sunt cupluri care pun pret doar pe anumite momente cheie, renuntand la anumite traditii sau inlocuindu-le cu alt program, orice fotograf de nunta isi va adapta oferta in functie de cerintele voastre.

Din cati oameni este formata echipa ?

Echipele de fotografi profesionisti cu experienta pot fi formate din 2, 3 sau chiar mai multi fotografi, impreuna cu asistenti. Sunt evenimente mari, cu program incarcat, invitati numerosi si locatii multiple (acasa la miri, la nasi, biserica, sedinta foto outdoor, restaurant, furatul miresei etc) care necesita cel putin 2 fotografi, pentru a nu rata momentele importante, in timp ce alte evenimente se desfasoara intr-un cadru mai restrans, situatie in care fotograful impreuna cu asistentul va acoperi fara probleme intreaga desfasurare a evenimentului. 

Exista disponibilitate de deplasare si in alte localitati care implica sau nu costuri suplimentare ?

In functie de zona, traditii sau modul in care ati gandit programul evenimentului, fotografia de nunta presupune deplasari, pe distante mai mari sau mai mici. Discutati cu fotograful ales detaliile implicate de zona, distanta sau program, astfel incat sa stiti exact ce este dispus sa va asigure si la ce costuri.

Ce alte servicii va pune la dispozitie ?

Asa cum spuneam, orice fotograf va va pune la dispozitie mai multe tipuri de pachete, unele simple, altele care includ o serie de servicii optionale.

Vorbim aici in primul rand despre sedinte foto, atat in cadrul evenimentului cat si dupa. Dupa cum stim, ziua nuntii trece atat de repede incat pare ca nu te-ai putut bucura in tihna de multe momente pe care ai vrea sa le retraiesti. Tocmai pentru a veni in intampinarea dorintei voastre echipa foto va poate organiza ulterior intr-un cadru intim in care voi doi sa va simtiti relaxati, sedinte foto personalizate (trash the dress, sedinte foto indoor, sedinte foto studio). Trebuie sa va ganditi ce servicii suplimentare veti dori, astfel incat sa vedeti daca puteti opta pentru un pachet complex impreuna cu fotografia de nunta, sau le veti trata ca si investitie separata, ulterior evenimentului.

In cat timp va livra materialele foto ?

Nu de putine ori au fost oamenii care cu mari intarzieri au primit mult asteptatele fotografii de nunta sau botez. De aceea iata inca un detaliu de stabilit inca de la bun inceput. Chiar daca pot sa apara situatii neprevazute, nicio intarziere mai mare de 5-10 zile (peste termenul agreat) nu este justificata.

Punand pe primul loc importanta fiecarui eveniment in parte si urmarind sa respecte cerintele clientului, venind si cu alte recomandari utile, echipa F8 Studio se remarca prin profesionalism, flexibilitate si experienta de lucru.

Pe langa toate acestea, echipamentul complet ne va permite sa ne adaptam oricarui tip de eveniment, program sau locatie.

Pentru a garanta insa toate acestea, va asteptam sa discutam inca de la bun incept toate detaliile pe care le aveti in vedere, astfel incat sa ne putem organiza foarte bine tehnica si programul de lucru.